"Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μια μέρα"

«Let's do it Greece 2014»

Το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας, όπως κάθε σύγχρονο σχολείο, οφείλει να ενισχύει τις δράσεις και τα προγράμματα που συμβάλλουν στην κοινωνική, πολιτιστική και ατομική ανάπτυξη των μαθητών και να ενθαρρύνει την υιοθέτηση στάσεων και συμπεριφορών που επιτρέπουν στους σημερινούς μαθητές να συμμετέχουν στα τεκταινόμενα της δημοκρατικής μας κοινωνίας με πλήρη υπευθυνότητα, ως ενεργοί πολίτες. Η εθελοντική δραστηριότητα συνιστά ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του σύγχρονου ενεργού πολίτη, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Πλανήτης σήμερα.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος, μιας και η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αποτελεί σταθερή αξία για το Σχολείο μας, και πρόθυμοι πάντα να αναπτύσσουμε συνεργασίες με τους φορείς του τόπου μας,  αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη δράση εθελοντικού καθαρισμού  την Κυριακή 06 Απριλίου 2014, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες του τόπου μας, αποφασίσαμε να καθαρίσουμε το δρόμο προς Παρνασσό από το «γεφυράκι της Κεριάς» έως το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

Στον καθαρισμό θα συμμετέχουν οι μαθητές των ΣΤ΄ και Ε΄ τάξεων του Σχολείου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Βαφιά Βιολέτα, Ζιάκου Ανδρέα και Θανασιά Αθηνά. Καλούμε τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών να φέρουν τα παιδιά τους στο «γεφυράκι της Κεριάς» -αφετηρία, στις 11π.μ.

«Όλοι Μαζί Μπορούμε!!!»

Η Διευθύντρια & οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

 

Σημείωση: Σε περίπτωση βροχής η δράση αναβάλλεται