Φθινόπωρο-Τρύγος-Μουσταλευριά!!!

 

Μαζέψαμε σταφύλια και φτιάξαμε μούστο!

 

Φτιάξαμε και μουσταλευριά!!!

Η συνταγή μας:

Υλικά:

4 ποτήρια μούστο(μούστο-που έχουμε επεξεργαστεί με στάχτη: Βάζουμε τον μούστο στην κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τη στάχτη και το αφήνουμε να βράσει ξαφρίζοντάς το συχνά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σουρώνουμε.) 

1 ποτήρι αλεύρι, κανέλα, καρύδια χοντροκομμένα, σουσάμι(από την αρχαιότητα,ο μούστος και τα παράγωγά του,ήταν κύρια γλυκαντική ουσία)

Μετράμε 4 νεροπότηρα μούστο, δυαλύουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.Βάζουμε τη μουσταλευριά σε πιάτα και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι. 

Καλή επιτυχία!