Περιβαλλοντική εβδομάδα

Διεξαγωγή περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του ΦΔΕΔΠ και της περιβαλλοντικής εβδομάδας”

Ο ΦΔΕΔ Παρνασσού, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του, κατόπιν προσκλήσεως από το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας, συμμετείχε σε περιβαλλοντική ενημέρωση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης και της Β΄ τάξης του Δημοτικού στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να είναι η δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου κάθε έτους.

Η περιβαλλοντική ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 08/10/2014, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, στους οποίους αρχικά έγινε παρουσίαση ειδών μανιταριών που είχαν συλλεχθεί από τα στελέχη του ΦΔΕΔΠ και διανεμήθηκαν ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια με εικόνες του δάσους.

Κατόπιν, ζητήθηκε από τα παιδιά να γράψουν την άποψή τους για το «ποιες είναι οι ωφέλειες του δάσους» με βάση τις εικόνες των φυλλαδίων. Οι μικροί μαθητές έπρεπε να προτείνουν πιθανούς τρόπους προστασίας του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος, με τη μέθοδο “ανταλλαγής ιδεών/απόψεων - brainstorming”.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε στους μαθητές της Β΄ τάξης, στους οποίους έγινε παρουσίαση των προαναφερόμενων μανιταριών, με σκοπό την εξοικείωση τους με τα μανιτάρια ώστε να τα ενσωματώσουν σε μελλοντικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.


ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon dimotiko_amfikleias.doc88.5 KB