Εγγραφές στην Α΄τάξη - Πιστοποιητικά υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού, θα πραγματοποιηθούν κανονικά από 1 – 21 Ιουνίου του 2012.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι γεννηθέντες το 2006.

Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου:

  1.    Πιστοποιητικό γέννησης (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το Σχολείο)
  2.    Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας
  3.    Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου

Για τα πιστοποιητικά υγείας: οδοντολογικής, καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης, ισχύουν όσα αναφέρονται στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που ακολουθεί:

25-05-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας στα πλαίσια των κοινωνικών της παρεμβάσεων για βοήθεια γονέων και οικογενειών μαθητών οι οποίες βιώνουν την οικονομική κρίση, έχει έρθει σε επαφή με φορείς και συλλόγους για υλοποίηση δράσεων, οι οποίες ως αποκλειστικό στόχο έχουν να τους διευκολύνουν από διαδικασίες γραφειοκρατικού χαρακτήρα και να τους απαλλάξουν από υποχρεώσεις τους προς την εκπαίδευση με οικονομικό περιεχόμενο.

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

1.      ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Όσοι γονείς χρειάζονται βεβαιώσεις υγείας για την εγγραφή των παιδιών τους στην Α΄ τάξη Δημοτικού, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22310-63066 για προγραμματισμό επισκέψεων των παιδιών τους και χορήγηση βεβαιώσεων υγείας, μετά από εξέταση. (Η επικοινωνία για προγραμματισμό επισκέψεων θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 16 Ιουνίου 2012).

2.      ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Επίσκεψη σε όλα τα Νηπιαγωγεία Λαμίας, στο 21ο, 24ο Δημ. Σχ. Λαμίας, στο Δημ. Σχ. Κάτω Τιθορέας και στο Δημ. Σχ. Λιβανατών για οδοντιατρική εξέταση και χορήγηση ιατρικής βεβαίωσης.

3.      ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Επίσκεψη σε σχολικές μονάδες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση με το κέντρο (Δημ. Σχ. Αγίου Γεωργίου, Δημ. Σχ. Λευκάδας, Δημ. Σχ. Τυμφρηστού) και σε σχολικές μονάδες με μαθητές ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (25ο Δημ. Σχ. Λαμίας) από επιστημονική ομάδα εργασίας, με σκοπό τον προληπτικό έλεγχο υγείας των μαθητών (παιδιατρική εξέταση, έλεγχο βιβλιαρίων υγείας, έλεγχο σωματικής ανάπτυξης, υπολογισμό δείκτη μάζας σώματος, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, έλεγχο οπτικής οξύτητας, στοματολογικό έλεγχο), την εκπαίδευση μαθητών και γονέων σε θέματα αγωγής υγείας.

Όσοι γονείς δεν έχουν το πιστοποιητικό γέννησης για εγγραφή του παιδιού τους στην Α΄ Δημοτικού, θα δηλώνουν τα στοιχεία τους στη Δ/νση του Σχολείου εγγραφής και θα γίνει αυτεπάγγελτη αναζήτηση με ευθύνη του Προϊσταμένου ή Δ/ντή της σχολικής μονάδας.

Οι βεβαιώσεις υγείας μπορούν να προσκομίζονται στο σχολείο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων (10-09-2012).

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας εκφράζει τις ευχαριστίες προς τον Διοικητή και το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την άμεση ανταπόκρισή τους και την εθελοντική προσφορά τους στην υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Τέτοιου είδους ενέργειες αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του λειτουργήματός τους και τους καταξιώνουν στη συνείδηση κάθε πολίτη.

Ο Δ/ΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Δρ. Αθανάσιος Σιούτας