Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!

25 Μαρτίου - Χρόνια πολλά!

Θρησκευτική και Εθνική γιορτή!

Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου «Σήμερον χαράς Ευαγγέλια παρθενική πανήγυρις τα κάτω τοις άνω συνάπτεται» και η πατρίδα μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό, το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του αγώνα για την απελευθέρωση του Γένους μας, που ήταν σκλαβωμένο για 400 και πάνω χρόνια. 

 

Η λέξη ευαγγελισμός αποτελείται από δύο επιμέρους λέξεις την ευ και αγγελία και δηλώνει την καλή είδηση, την καλή αγγελία. Οι Έλληνες στα χρόνια της σκλαβιάς δοκιμάστηκαν, αγωνίστηκαν και άντεξαν! Δύναμή τους, η πίστη στην Παναγία και την πατρίδα.

 

Και σήμερα δοκιμαζόμαστε από πολλαπλά δεινά, κάποια τα βλέπουμε και τα αντιμετωπίζουμε κάποια όμως είναι αόρατα και γι αυτό μας προκαλούν άγχος και αγωνία.

Απόγονοι όμως ενδόξων ηρώων εμείς, ας θυμηθούμε τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες ας σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι για να προσευχηθούμε για τους σημερινούς ήρωες που αγωνίζονται για τη διατήρηση της ζωής αλλά και για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ενωμένοι:  

Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!

Με τη βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού θα έρθουν  και τα νικητήρια! 

 

Χουλιάρα-Σιδερά Παναγιώτα

Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας